آشنایی با مواد مخدرمطالب اعتیاد

کوری با الکل درمان دارد ؟

?Can blindness be treated with alcohol

حتما نام بیمارستان لقمان که مربوط به مسمومیت است را شنیده اید . پرسنل این بیمارستان روزانه با مراجعان مختلفی سرو کار دارند که به نحوی مسمومیت های گوناگون از جمله مسمومیت دارویی و غیره را تجربه می کنند

در میان این اشخاص سهم افرادی که در اثر مصرف الکل دچار مسمومیت شده اند نیز کم نمی باشد . حالا بماند که آخر هفته ها و تعطیلات این عدد رشد چشمگیری نیز می کند

درمان کوری با الکل تقلبی و مسمومیت های حاد بیش مصرفی از جمله دغدغه های کادر درمان می باشد .بدین منظور می خواهیم نظرات و مصاحبه با ریس بخش مسمومیت بیمارستان لقمان را در مورد مسمومیت با الکل را منتشر کنیم

مصرف مشروبات الکلی بدون شک اثرات مضر طولانی مدتی بر تمام اعضای اصلی بدن به ویژه کبد خواهد داشت. مردم اغلب تعجب می کنند که آیا الکل می تواند باعث نابینایی شود.
بیایید اثرات الکل و اینکه چگونه اعتیاد به الکل می تواند منجر به نابینایی شود را درک کنیم. همچنین دانستن گزینه های درمانی برای آن نیز مهم است.

آیا نوشیدن الکل می تواند باعث کوری شود؟

مصرف زیاد الکل در کوتاه مدت و بلند مدت می تواند اثرات مخربی بر چشم داشته باشد.الکل می تواند به ویژه به عصب بینایی آسیب برساند که می تواند تا حدی باعث کوری شود.

البته این موضوع به مقدار مصرف و نوع الکل بستگی دارد. مشروبات ارزان‌قیمت ممکن است در درازمدت در مقایسه با سایر نوشیدنی‌ها بیشتر موجب آسیب رساندن به افراد گردد و در واقع مصرف الکل برای مدت بسیار طولانی می تواند به سلول های مغز آسیب جدی وارد کند.

این تأثیر نامطلوب بر بینایی فردی دارد که بینایی تاری یا نابینایی کامل دائمی دارد. اگر بینایی با مصرف الکل برای همیشه آسیب دیده باشد، فرد نمی تواند تضاد رنگ ها را تشخیص دهد.

کوری الکل همچنین از سایر کمبودهای تغذیه ای ناشی می شود که به دلیل مصرف منظم الکل ایجاد می شود. به طور خاص، ویتامین B12 و B2 می تواند به بینایی آسیب برساند.

آسیب چشم ناشی از کمبود ویتامین، ناشی از مصرف بیش از حد الکل می تواند به عصب بینایی آسیب برساند و غیر قابل برگشت است. این همچنین می تواند باعث نابینایی پیشرونده شود.

کوری با الکل

کدام الکل موجب کوری سریع فرد می شود؟

خطرناک ترین در ایجاد نابینایی و مرگ خطرناک ترین نوع الکل الکل متان است که ترکیب متانول در آن وجود دارد.

این می تواند به شدت به بینایی آسیب برساند و باعث نابینایی شود و در صورت استفاده بیش از حد می تواند منجر به مرگ شود.

بر اساس مطالعه، گفته می شود که تقریباً 4 میلی لیتر متانول در الکل باعث کوری می شود و غلظت آن بین 30 تا 60 میلی لیتر متانول می تواند باعث مرگ شود.

در سال 1922، گزارشی که توسط کمیته ملی پیشگیری از نابینایی در مستند تهیه شد، بیان کرد که در نیمه اول سال، متیل الکل منجر به مرگ 130 نفر از مصرف کنندگان الکل و 22 مورد نابینایی شد.

بنابراین، اکنون پرده ها باز شده اند، که این واقعیت را ثابت می کند که الکل می تواند باعث کوری دائمی شود. بعد مرگ می آید حتی مقادیر کم مصرف در طول زمان می تواند به طور دائمی به سیستم عصبی مرکزی آسیب برساند.

این به نوبه خود منجر به نابینایی دائمی غیرقابل برگشت می شود.

آیا کور شدن با الکل درمان دارد؟

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه تمام مشروبات الکلی سمی هستند،‌ گفت: در مقالات علمی نشان داده شده است که میزان “بی‌خطری” برای مصرف الکل (تقلبی و غیر تقلبی) صفر است و بسیاری از عوارض مصرف مانند کوری، ماندگار است.

دکتر شاهین شادنیا با اشاره به اینکه همه الکل‌ها اعم از اتانول (الکل اتیلیک) یا الکل چوب، متانول و… فی‌نفسه سمی هستند، گفت: چیزی به عنوان الکل غیرسمی وجود ندارد؛ اما چیزی که در جامعه به غلط مصطلح شده این است که اتانول غیر سمی است و تنها الکل چوب یا متانول سمی هستند.

این دیدگاه هم به این علت شکل گرفته که افراد عوارض مصرف الکل‌ چوب و متانول را با سرعت بیشتری نسبت به اتانول متوجه می‌شوند.

درمان کوری با خوردن الکل

عوارض بلند مدت مصرف الکل

وی با بیان اینکه تنها زمان بروز عوارض مصرف هر یک از انوع الکل‌ها ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد، تصریح کرد: به عنوان مثال فردی که مصرف کننده مزمن اتانول (الکل اتیلیک) است در دراز مدت دچار سیروز الکلی (کبد چرب و…)، عوارض گوارشی،‌ التهاب لوزالمعده، کم خونی و… می‌شود.

بخوانید  مصرف متادون در دوران بارداری

خوردن الکل چقدر بی خطر است؟

عضو هیئت مدیره انجمن سم‌شناسی و مسمومیت ایران، تاکید کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در نگارش مقالات علمی، حتی در کشورهایی که مصرف الکل در آنها منع شرعی ندارد، نشان داده شده است که میزان بی‌خطری برای مصرف الکل (تقلبی و غیر تقلبی) صفر است؛ یعنی نباید برای یک لذت کوتاه مدت ریسک عوارض و خطرات را به جان خرید چراکه بسیاری از عوارص مصرف، مانند کوری ماندگار است.

دسته‌بندی و عوارض الکل‌های تقلبی

او در خصوص مصرف الکل‌هایی که به شکل تقلبی تهیه می‌شوند،‌ اظهار کرد: متانول،‌ الکل چوب و اتیلن گلیکول به عنوان ضد یخ در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند که متاسفانه افرادی که مصرف کننده باشند ممکن است دانسته یا ندانسته استفاده کنند و دچار عوارض و مسمومیت‌های حاد ناشی از این مواد شوند.

در مراحل و ساعات اولیه مصرف این الکل‌های تقلبی ممکن است فرد علامت خاصی را مشاهده نکند و تنها حالت مستی و علائم گوارشی را تجربه کند چون این الکل‌های تقلبی پس از ورود به بدن باید متابولیزه شده و تولید متابولیت سمی کند که همان‌ها هم عوارض جدی به وجود می‌آورند و چون این فرایند مدتی زمان می‌برد، معمولا از ۶ تا ۷۲ ساعت پس از مصرف الکل تقلبی، فرد علائم مسمومیت را در خود مشاهده می‌کند.

عوارض چشمی اولین علائم مسمومیت با الکل

علائم عمدتا با عوارض چشمی آغاز می‌شود؛ به این صورت که فرد مصرف کننده پس از چند ساعت اعلام می‌کند که با تاری دید، از دست دادن بینایی، مشاهده علائمی مشابه برفک تلویزیون، توهمات بینایی و … مواجه شده است.

اگر بیمار همان زمان به مراکز درمانی مراجعه نکند ممکن است این علائم پیشرفت کرده و علائم عصبی به صورت کاهش سطح هوشیاری،‌ تشنج، خون‌ریزی‌های داخل هسته‌های قاعده‌ای مغز و در نهایت مرگ رخ دهد.

اگر شما نگران فردی هستید که مصرف الکل دارد می توانید با دستگاه تشخیص تنفسی الکل و یا اینکه کیت تست الکل در ادرار از حضور این ماده در بدن فرد آگاه شوید

لزوم مراجعه به مراکز درمانی حتی قبل از شروع علائم

او تاکید کرد: اگر فرد مصرف کننده پیش از شروع علائم ذکر شده احساس نگرانی کند و سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند، صرفا به عنوان بیمار تحت درمان و بررسی قرار می‌گیرند و موضوع مصرف مشروبات الکلی تقلبی به جایی انعکاس پیدا نمی‌کند؛ بنابراین فرد نباید با احساس نگرانی از این موضوع مراجعه به مرکز درمانی را به تاخیر انداخته و جان خود را در معرض خطر قرار دهد.

شادنیا ادامه داد: بهتر است افراد مصرف کننده، نمونه الکل مصرفی تقلبی را در صورت موجود بودن همراه خود به مرکز درمانی بیاورند چون برخی مراکز امکان اندازه‌گیری این الکل‌های تقلبی را دارند و همین هم به روند درمان کمک بسیاری می‌کند. در مورد الکل‌های تقلبی هرچه تشخیص سریع‌تر صورت گرفته و اقدامات درمانی هم زودتر آغاز شود، احتمال بروز علائم مسمومیت کمتر می‌شود.

مسمومیت‌های غیرعمدی عموما در دو طیف سنی کودکان و سالمندان رخ می‌دهد. مسمومیت‌های عمدی گاهی مانند مصرف مشروبات الکلی و سوءمصرف مواد به جهت سرخوشی و یا به قصد خودکشی است که اینگونه موارد بیشتر در طیف سنی ۲۰ تا ۴۰ سال مشاهده می‌شود و شیوع سنی و جنسی این نوع از مسمومیت‌ها در گروه خانم‌ها و آقایان تقریبا برابر است؛ البته در خانم‌ها شدت مسمومیت‌ها کمتر است.

کوری با الکل تقلبی

علت کوری چشم با الکل

الکل می تواند به شدت بر سلامت چشم تأثیر بگذارد و نوشیدن الکل نیز می تواند باعث نابینایی شود.

در اینجا سایت رپید تست برخی از اثرات کوتاه مدت و بلند مدت الکل بر روی چشم ها را برای شما توضیح می دهد.

اثرات کوتاه مدت الکل بر سلامت چشم واکنش کند مردمک – الکل، هنگامی که با خون ترکیب می شود، عملکرد چشم را با تغییر عملکرد عنبیه، منقبض و گشاد شدن بسیار آهسته تحت تاثیر قرار می دهد.

این یک مسئله جدی برای رانندگان است زیرا سازگاری آنها با چراغ های جلو به شدت کاهش می یابد. شاید همین موضوع موجب شود که الکل در آزمایش اعتیاد به یک امر ضروری برای رانندگان تبدیل شود

کاهش حساسیت کنتراست – توانایی یک فرد عادی برای ایجاد تمایز بین رنگ‌های مختلف از نظر عمق و تاریکی به دلیل مصرف منظم الکل به شدت کاهش می‌یابد یا از نظر بینایی دچار اختلال می‌شود.

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه غربی انتاریو انجام شد، نشان داد که الکل توانایی چشم برای تنظیم بینایی بین روشنایی و کنتراست را حداقل تا 30 درصد کاهش می‌دهد.

بخوانید  خانواده و مصرف مواد مخدر

انقباض چشم و چشم یا (میوکیمیا) تکان خوردن پلک است که در اثر مصرف زیاد الکل ایجاد می شود.

افزایش خشکی – مصرف الکل می تواند باعث خشکی چشم و همچنین بدتر شدن وضعیت موجود شود که همه این اثرات در نهایت روی چشم ها تأثیر می گذارد و به آسیب چشم کمک می کند.

اثرات طولانی مدت الکل بر سلامت چشم تشکیل آب مروارید-مطالعات متعددی که توسط موسسات بهداشتی و کالج های مختلف انجام شده است نشان داده است که مصرف الکل می تواند منجر به افزایش تشکیل آب مروارید در چشم شود.

خطر ابتلا به AMD– انجمن بینایی سنجی آمریکا دریافته است که مصرف بیش از حد الکل می تواند شانس ابتلا به AMD یا (دژنراسیون ماکولا در سن) را به ویژه در افراد بالای 30 سال افزایش دهد.

کاهش بینایی به دلیل کمبود ویتامین – نوشیدن زیاد نوشیدنی منجر به جذب ویتامین های ضروری در کبد می شود که شاید برای بینایی و عملکرد بهتر مورد نیاز است.

به عنوان مثال، کمبود ویتامین B-1 به دلیل مصرف شدید الکل می تواند منجر به فلج شدن عضلات چشم شود.

کمبود ویتامین A به دلیل اعتیاد به الکل می تواند منجر به شب کوری، نازک شدن قرنیه، سوراخ شدن قرنیه، خشکی شدید و حتی نابینایی رقابتی به دلیل آسیب شبکیه شود.

نوروپاتی، که منجر به از دست دادن بینایی آهسته و بدون درد می شود و باعث کوری دائمی در افراد می شود. کسانی که برای مدت طولانی بیش از حد مجاز الکل مصرف می کنند، ممکن است قربانی این بیماری دائمی شوند.

قرار گرفتن در معرض الکل قبل از تولد – زنانی که به شدت الکل مصرف می کنند نیز سلامت و زندگی فرزندان خود را در کنار زندگی خود قرار می دهند.

مصرف بیش از حد الکل فقط بر بینایی نوزاد در رحم تأثیر می گذارد. طبق بررسی انجام شده توسط موسسه پزشکی دانشگاه اموری، بسیاری از مشکلات چشمی کودکان به طور خاص به دلیل سندرم جنین الکل است. این شامل توسعه نیافتگی عصب بینایی، مشکل در هماهنگی چشم و افتادگی پلک کودکان در سنین بسیار پایین است که غیرقابل درمان است.

کور شدن با عرق سگی

جلوگیری از کوری الکل

از آنجایی که کوری دائمی ناشی از مصرف زیاد الکل به ویژه متیل الکل می تواند باعث کوری یا از دست دادن دائمی بینایی شود، این وضعیت خارج از حوزه درمان است. بنابراین بهترین کار جلوگیری از چنین اتفاقاتی است. بهترین درمان این بیماری در وهله اول ترک اعتیاد به الکل است.

علائم هشدار دهنده مانند کمبود ویتامین، انقباض عضلانی، تغییرات اولیه در بینایی باید فوراً توجه شود تا درمان مناسب شروع شود. گزینه های درمانی برای مصرف بیش از حد الکل ناشی از آسیب چشم شامل موارد مختلفی است. اولین قدم این است که نوشیدن الکل را متوقف کنید.

اگر به شدت باعث کمبود تغذیه ای می شود، باید به طور دائم آن را متوقف کردو برای کسانی که مشروب می نوشند، یا باید نوشیدن را به طور کامل قطع کنند یا اگر گهگاهی مصرف می کنند، این افراد باید به طور خاص ویتامین B و ویتامین B12 را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

اگر شما نیز مصرف کننده هستید همین حالا آن را کنار بگذارید و به فکر این موضوع چگونه تست الکل را منفی کنیم؟ نباشید

از طرف دیگر اسید فولیک یکی دیگر از مواد مغذی ضروری است که برای حفظ بینایی ضروری است.

درمان کوری با الکل صنعتی

در صورتی که متیل الکل علت اصلی تاری دید باشد، گزینه های درمانی شامل بستری شدن فوری در بیمارستان است. درمان مسمومیت با الکل در خانه را حتما مطالعه کنید

درمان در بیمارستان برای جلوگیری از نابینایی دائمی ضروری بوده و همچنین ممکن است به بیماران همودیالیز و سایر داروها داده شود.

نظارت مداوم بر فشار خون، نبض و تعداد تنفس مورد نیاز بوده و  قطره های داخل وریدی نیز ممکن است برای کنترل کم آبی بدن مورد نیاز باشد.

همچنین برای کسانی که بینایی خود را به دلیل اعتیاد به الکل از دست داده اند، کمک های بصری مانند ذره بین های مخصوص و کمک های کم بینایی مفید است.

مصرف منظم الکل می‌تواند به شدت روی چشم‌ها تاثیر بگذارد. این می تواند باعث علائم مختلف مرتبط با چشم شود و حتی در برخی موارد باعث کوری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا