آشنایی با بیماری هابیماری های جنسی

راه های جلوگیری از زیاد شدن زگیل تناسلی

Ways to prevent the growth of genital warts

عاقلانه ترین کار برای درمان بیماری زگیل تناسلی دانستن این مورد می باشد که راههای جلوگیری از زیاد شدن آن را بدانیم .در واقع ابتدا سعی به کنترل پبشرفت اید عارضه پوستی کرده و همراه با ان یا از آن نسبت به ریشکن کردنش اقدامات لازم را انجام دهیم

جلوگیری از پخش شدن زگیل تناسلی به روش های مختلفی می تواند انجام شود که در این مقاله سعی می کنیم توضیحات کاملی در مورد آن ارائه دهیم

اما پیش از هر سخنی باید  بدانیم زگیل تناسلی چیست و منجر به بروز چه بیماری در بدن می گردد تا بهتر بتوانیم مراحل درمان و پیشگیری را دنبال کنیم

زگیل تناسلی چیست ؟

در واقع HPV (هیومن پاپیلوما ویروس)یک عفونت ویروسی است و از شایع ترین عفونت های رایج جنسی محسوب می شود.

این ویروس در اکثر مواقع بدون علامت است ولی می تواند به سوی بروز زگیل تناسلی ،ضایعات پیش سرطانی ، یا بروز سرطان های سرویکس،سرطان دستگاه تناسلی و سرطان حلق و حنجره در زنان و مردان پیشرفت کند.

در صورتی که اطلاعات بیشتری نیاز دارید می توانید مقاله بیماری hpv چیست ؟ را مطالعه کنید.

پخش شدن زگیل تناسلی

مدت زمان تبدیل hpv به سرطان

ویروس HPV به دو نوع کم خطر و پر خطر تقسیم می شود و انواع پر خطر آن می تواند منجر به بروز سرطان ها در بدن شود که حداقل 13 نوع از انواع HPV پرخطر هسند.

از شایعترین انواع پرخطر که با احتمال بیشتری باعث بروز سرطان در بدن می شوند می توان به HPV تایپ 16و 18 اشاره کرد.

با وجود اینکه اکثر افرادی که آلوده به ویروس HPV شده اند به سرطان مبتلا نمی شوند اما عفونت مداوم با نوع پر خطر این ویروس می تواند منجر به سرطان شود.

زمانی که فردی مبتلا به زگیل تناسلی شد از زمان ابتلا به ویروس تا بروز بیماری معمولا 10 تا 20 سال طول می کشد اما این زمان می تواند در برخی مواقع بسیار کوتاه تر از موارد بالا باشد

چند درصد مردان زگیل تناسلی دارند اطلاعات کاملی در مورد میزان ابتلا این بیماری به شما خواهد داد و البته خاطرتان باشد افراد دارای نقص ایمنی از جمله افراد مبتلا به HPV و یا افراد مبتلا به HIV احتمال بیشتری دارد که مدام آلوده به این عفونت بشوند و بنابراین پیشرفت سرطان در این افراد سریع تر اتفاق خواهد افتاد .

بیشتر بخوانید  انتقال ایدز از طریق بزاق

جلوگیری از پخش شدن زگیل تناسلی

درمان طبی این بیماری فقط برای حذف ضایعات از روی پوست انجام می شود و ویروس از بدن حذف نخواهد شد و در واقع HPV درمان ندارد. در اکثر مواقع سیستم ایمنی بدن ویروس HPV را بعد از حدود 2 سال از بدن پاک می کند.

پس از این موضوع نتیجه می گیریم سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی در حذف این ویروس در بدن دارد.

بنابراین هرچه شخص سیستم ایمنی ضعیف تری داشته باشد با احتمال بیشتری در تماس با این ویروس آلودگی را به بدن خود منتقل می کند و با احتمال بیشتری این ویروس به سمت بروز ضایعات تناسلی ،ضایعات پیش سرطانی و سرطان پیشرفت می کند و زمان بیشتری طول می کشد تا سیستم ایمنی بدن این ویروس را حذف کند.

استفاده از روش های درمانی مناسب می تواند از زیاد شدن زگیل تناسلی جلوگیری کند و از بهترین روش های مورد استفاده برای این کار می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • لیزر درمانی
  • کرایوتراپی
  • سوزاندن
  • عمل جراحی
  • دارو درمانی
  • درمان خانگی

جلوگیری از پخش شدن زگیل تناسلی

راه های انتقال HPV

HPV با بیشترین احتمال از طریق تماس جنسی منتقل می شود و انتقال از سایر روش ها بسیار ضعیف است .اما نکته قابل ذکر اینجاست که استرس در بدن باعث ترشح هورمون کورتیزول می گردد .

هورمون کورتیزول منجر به سرکوب سیستم ایمنی بدن می شود و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند با احتمال بیشتری نسبت به سایر افراد مستعد دریافت این ویروس هستند .

همچنین بیماران مبتلا به ایدز یا بیماری های خود ایمنی، افراد دارای پیوند عضو، افرادی که مصرف مکرر آنتی بیوتیک دارند،کودکانی که دارای پدر یا مادر مبتلا می باشند،افرادی که در حال شیمی درمانی یا پرتو درمانی هستند به دلیل پایین بودن سیستم ایمنی بدن در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

سایر روش های انتقال به شرح زیر هستند:

1-برخورد دست یا دستکش آلوده به ویروس به پوست ناحیه تناسلی ،مقعد ،واژن و دهان
2-استفاده از وسایل شخصی فرد مبتلا
3-اپیلاسیون در مراکز که از نظر سطح بهداشت ضعیف می باشند
4-مراکز لیزر موهای زائد که همچنین از نظر سطح بهداشت ضعیف می باشند

پیشگیری:

این بیماری از شایع ترین بیماری های جنسی است که درمان ندارد . بنابراین لازم است به خوبی پیشگیری شود.طبق آخرین آمار انجمن زنان و مامایی آمریکا از هر 10 نفر فعال از نظر جنسی ، 8نفر حداقل یکبار در طول زندگی خود به این ویروس آلوده می شوند

بیشتر بخوانید  واکسن کزاز در بارداری

اصول محافظت در برابر این ویروس زگیل تناسلی

  1. از برقراری رابطه جنسی با پارتنری که احساس می کنیم ریسک خطر بالایی دارد خودداری کنیم.
  2. استفاده از کاندوم های لاتکس در هر زمانی که هر 3 نوع رابطه واژینال، دهانی و یا مقعدی را تجربه می کنید .
  3. دانستن این موضوع که در رابطه هایی که در آن احتمال آسیب پوست زیاد است و پوست شکننده است مثل رابطه مقعدی خطر ابتلا به این ویروس بالا می رود.

اما در آخر این نکته قابل ذکر است که اصلی ترین روش پیشگیری واکسیناسیون است.واکسیناسیون در بر ابر این ویروس می تواند تا حد زیادی از بروز ضایعات زگیل تناسلی ،ضایعات پیش سرطانی و ضایعات سرطانی جلوگیری کند .این واکسن کاملا مطمئن است و عوارض ندارد . در این واکسن از ویروس زنده استفاده نشده است بنابراین نمی تواند باعث بروز عفونت در بدن شما شود.
بیشترین تاثیر واکسن قبل از شروع زندگی فعال از نظر جنسی است اما با این وجود در افرادی که رابطه جنسی را نیز شروع کرده اند می تواند تا حد زیادی ریسک ابتلا به عفونت را کاهش دهد.
سن ایده آل دریافت واکسن 11 تا 12 سال در دختران و پسران است اما به طور کلی می توان این واکسن را در بازه زمانی 9 تا 26 سال تزریق کرد . همچنین در افراد 26 سال تا 45 سال که در معرض خطر بالای عفونت قرار دارند با مشورت پزشک معالج میتوان این واکسن را تزریق کرد.

شما می توانید از روش درمان خانگی زگیل تناسلی خفیف نیز که در سایت رپید تست قرار داده ایم نیز استفاده کنید

نحوه دریافت واکسن

1-در سنین 9 تا 14 سال دو دوز واکسن توصیه شده که دوز دوم با فاصله 6 تا 12 ماه از دوز اول باید تزریق گردد.
2-برای سنین 15 تا 26 سال 3 دوز واکسن توصیه شده است که دوز دوم با فاصله 1 تا 2 ماه از دوز اول و دوز سوم با فاصله 6 ماه از دوز اول می بایست تزریق گردد.
3-برای سنین 27 تا 45 سال که بعد از مشورت با پزشک خود تصمیم به تزریق واکسن می گیرند باید از جدول تزریق سه دوز تبعیت کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا