از زمان بسیار دور که مصرف مواد افیونی قسمتی از آداب و رسوم و حتی پذیرایی از میهمانان بود کنار بساط معتادان چای نبات خورده می شد تا حال هنوز هم مصرف چای و نبات به عنوان مهمترین خوراکی بساط تریاک فروشان است
اما این سوال پیش می آید علاقه معتادان به خوردن چای نبات برای چیست و چرا اینقدر به این موضوع اهمیت داده می شود
تاریخ استفاده از نبات در ایران مشخص نیست اما اهمیتی زیادی در رسوم ایرانی داشته و نشانه و سمبل شادمانی و شیرینی می باشد
از نظر درونی تفاوتی با قند و شکر نداشته و از اشباع آنها بدست می آید و در تنها اندازه بلورهای آنها متفاوت می باشد.برای لذت بخش تر شدن طعم نبات با مواد گیاهی دیگری همچون زعفران و هل و دارچین و … مخلوط می کنند
نبات داغ یا ترکیب نبات با آب جوش برای درد معده و نفخ و گوارش بسیار استفاده می شود
چای نبات بعد از مصرف تریاک
در طبیعت و مزاج تریاک اختلاف بسیار در طب سنتی وجود دارد ؛ اکثریت اطبا یونان آن را سرد و خشک ، اطبا هند آن را گرم و خشک و در طب سنتی ایران اکثر اطبا آن را سرد میدانند.
در طب سنتی ایران اعتقاد بر این است که مصرف تریاک به دلیل طبیعت سرد و خشک آن طبیعت بدن را به سمت سردی تغییر می دهد. به طور کلی افراد بر این نظرند که طبع مخدر تریاک سرد، اما طبع شیره تریاک گرم است.
با استفاده از شیره تریاک و گرم شدن مزاج، مویرگ های سطحی و منافذ پوستی بسته می شود و باعث هدایت و تجمع حرارت بدن به سمت درون بدن می شود. در نتیجه حرارت درون بدن افزایش می یابد و شخص به طور کاذب احساس گرمای بیش از حد طبیعی می کند.
البته بعضی دیگر از پزشکان ایرانی معتقد هستند که برای شناسایی طبع یک ماده باید به اثر طولانی مدت آن دقت کنیم و نظریه طبع گرم شیره تریاک نوعی خرافه و حرف عامیانه است
مواد موثره تریاک و شیره تفاوت چندانی ندارد فقط مواد غیر محلول در اب مثل تبائین و پاپاورین در شیره تریاک وجود ندارد و غلظت برخی مواد دیگر ان از تریاک بیشتر است.
احساس گرمی که با مصرف شیره در شخص بوجود می آید موقت است ایجاد تولرانس و سودا زایی و اعتیاد در افراد مصرف کننده نشان سرد بودن طبع تریاک و سایر مشتقات آن من جمله شیره تریاک است .
همین طبع این ماده باعث می شود که معتادان چایی نبات بخورند چون طبع نبات گرم می باشد
کنترل مشکلات گوارشی معتادان با خوردن چایی نبات
سرد بودن مزاج تریاک و مصرف ان سبب بروز مشکلات جدی گوارشی می شود .بسیاری افراد ناگهان اسهال شده و موارد دیگه ای را در دستگاه گوارش خود تجربه می کنند
همین امر موجب می گردد که افراد معتاد به سمت خوردن چایی نبات روی بیاورند تا بوسیله ان بتوانند به میزانی از این مشکل را کنترل کنند
و البته مصرف زیاد از حد این مواد گرمی همچون خرما و چایی نبات و … موجب مشکلات یبوست در افراد نیز می گردد
خوردن چایی نبات و رفع ترشحات اسیدی معتادان
ورود مرفین به بدن افراد حال چه به صورت خوراکی و یا دود و حتی تزریق باشد موجب می گردد که پس از مدتی بعد از مصرف مقدار زیادی از آن به داخل ترشحات اسیدی معده ترشح شود .
مصرف تریاک که ماده اصلی مخدر ان در بدن مورفین است باعث افزایش ترشح معده شده و همین طور بعلت کاهش عمق تنفس مقدار co2 را در بدن افزایش می دهد این امر موجب اسیدوز (اسیدی شدن بدن که عوام به ان سردی می گویند )شده و عروق بدن باز شده و شخص دچار سردرد دل درد و حالت تهوع می شود
معتادین به تریاک بعد از مصرف تریاک به فراست دریافته اند که قند موجود در نبات به سرعت جذب وارد معده شده و اثرات اسیدوز را خنثی کرده و از حالت تهوع جلوگیری می کند
اما از این مهمترین همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم کار چای و نبات علاوه بر کاهش اسیدوز (سردی ) نشئگی است
ماده قندی بعد از مصرف تریاک باعث باز جذب مورفینی می شود که در معده ترشح شده است و این عمل موجب ایجاد یک نشئگی مداوم و بهتر و طولانی تر می شود
در مورد مواد چربی بر ماریجوانا نیز مقاله ای با عنوان کره خوری بعد علف در سایت وجود دارد که شبیه همین موضوع در مرود ماری جوانا است
درست مثل این است که شما به خودتان مورفین زده باشید واگر بعد از مصرف تریاک شما چای و نبات نخورید مورفین موجود در معده وارد روده شده و با مدفوع کردن مقدار زیادی از ان به هدر می رود