کرونا یا کوید 19مطالب بیماری

ریزش مو در کرونا امیکرون

The relationship between hair loss and corona


بیماری کرونا اکنون دیگر مانند ابتدای حضورش آنقدر ترسناک نیست اما هنوز هم مبتلا شدن با آن استرس و فشار سنگینی بر بدن فرد وارد می کند .ریزش مو با کرونا یکی از این عوارضی است که افراد با آن مواجه شده و معمولا در حین ابتلا و بیشتر در مدت زمان 1 هفته تا 4 ماه پس از پایان بیماری با آن درگیر هستند

البته این مشکل ریزش مو بعد از کوید 19 پس از دوره 6 الی 12 ماهه با بهبود شرایط عمومی فرد و عادی شدن اوضاع بدنی کم کم بهبود می یابد

در این مقاله می خواهیم به بررسی علت و ارتباط ریزش مو با کرونا بپردازیم و راهکارهایی برای کنترل و کاهش آن داشته باشیم

اگر شما نیز تجربه این موضوع را داشتید خوشحال می شویم در قسمت نظرات بیان کرده تا مخاطبین سایت رپید تست نیز استفاده کنند

علت ریزش مو بعد کرونا امیکرون

ریختن مو ها در مدت زمان بیماری کوید 19 و پس از آن از تاثییر عوامل مختلفی است که ما به چند مورد به ترتیب اشاره می کنیم

  • تب
  • استرس ناشی بیماری
  • تماس با شوینده ها و ضدعفونی کننده ها
  • داروهای درمانی
  • ضعف سیستم ایمنی
  • سوء تغذیه

تب کرونا و ریزش مو

تب یکی از علائم رایج COVID-19 است. چند ماه پس از تب بالا یا بهبودی پس از یک بیماری، بسیاری از مردم شاهد ریزش موی قابل توجهی هستند.تب و ریزش مو کوید 19

در حالی که بسیاری از مردم این را به عنوان طاسی تصور می کنند، اما در واقع ریزش مو است. نام پزشکی این نوع ریزش مو تلوژن افلوویوم است. زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد موها بیش از حد معمول به طور همزمان وارد فاز ریزش (تلوژن) چرخه رشد مو شوند.

تب یا بیماری می تواند موهای بیشتری را مجبور به ریزش کند.

اکثر مردم دو تا سه ماه پس از تب یا بیماری، ریزش قابل توجه مو را مشاهده می کنند. هنگام دوش گرفتن یا برس زدن موهایتان ممکن است تعداد انگشت شماری مو بیرون بیاید.

این ریزش مو می تواند شش تا نه ماه قبل از اینکه متوقف شود ادامه یابد. بیشتر مردم می بینند که موهایشان دوباره عادی به نظر می رسد و ریزش متوقف می شود

تاثییر استرس بیماری کرونا بر مو

حتی اگر هرگز تب یا COVID-19 نداشته اید، ممکن است همچنان شاهد ریزش مو باشید. استرس عاطفی همچنین می تواند موهای بیشتری را نسبت به حالت عادی وارد فاز ریزش کند. و چه کسی در طول همه گیری بیشتر احساس استرس و اضطراب نمی کند؟

دوباره، ریزش مو حدود دو تا سه ماه پس از شروع استرس شروع می شود.

در حالی که دیدن ریش موهای شما به صورت دسته‌ای خود می‌تواند بر استرس شما بیفزاید، مهم است که سعی کنید استرس را کاهش دهید. تنها زمانی که استرس تمام شود، ریزش بیش از حد مو متوقف می شود

همچنین استرس و اضطراب ناشی از درگیری با بیماری کرونا و ابتلا به آن نیز می‌تواند عوارضی بر پوست و مو داشته باشد؛ از جمله ریزش موی سکه‌ای، تبخال، جوش‌های غرور جوانی، بیماری زونا، انواع خاصی از خارش‌ها و دردها می تواند با مسائل هیجانی ناشی از بیماری کرونا ارتباط داشته باشد؛ از این رو چه بهتر آنکه به فکر مشکلات هیجانی و استرسی این دوران باشیم.

استرس و ریزش مو کرونا

تماس با شوینده ها و ضدعفونی کننده ها

از شایع‌ترین مشکلات پوستی کرونا می‌توان به بیماری‌های ناشی از تماس پوست با فرآورده‌های ضدعفونی‌کننده، مواد شوینده و صابونی مثل استحمام مکرر، استفاده طولانی از ماسک، پوشیدن دستکش‌ها و… اشاره کرد.

مصرف مواد شوینده به صورتی وسواسی و بیش از حد نیاز و  عوارض ناشی از تماس مکرر با مواد ضدعفونی کننده به صورت خارش، تاول، قرمزی، پوسته پوسته شدن و خشک شدن پوست ظاهر می‌شود.

البته تا حد لازم باید کار شست‌وشو و ضدعفونی کردن را انجام داد؛ اما نباید این رفتار تبدیل به وسواس تکرارشونده شود.

در برخی از مکان ها از مه پاش ها یا تونل هایی برای پاشش مواد ضدعفونی کننده استفاده شده که آنها ضمن بخطر انداختن دستگاه تنفسی می تواند بر روی پوست و موهای افراد نیز موثر بوده و موجب ریزش مو در کرونا شود

در این شرایط  توصیه می گردد که برای شست‌وشوی دست‌ها از صابون‌های ملایم با PH متوسط تا کمی اسیدی استفاده شود و از شست‌وشو و حمام‌های بیش از حد و طولانی با آب داغ پرهیز کنیم.

برای کار با پودر لباسشویی و مایع ظرفشویی بهتر است دستکش مناسب به دست داشته باشیم. مواد ضدعفونی کننده سطوح با پایه کلر برای ضدعفونی کردن پوست توصیه نمی‌شود و بهتر است مواد ضدعفونی کننده با پایه الکل را جایگزین کنیم.

کیت تشخیص امیکرون

تاثیر داروهای درمانی کرونا بر ریزش مو

مشکلات پوستی ناشی از مصرف داروهایی که برای درمان کووید۱۹ استفاده می‌شود و همچنین تداخل اثر انواع ویتامین‌ها، داروها و حتی واکسن کووید۱۹ می‌تواند باعث برخی عوارض پوستی شود.

به عنوان مثال برخی داروهای کاهنده ایمنی بدن ممکن است زمینه را برای بروز عفونت‌های پوستی و یا بدنی فراهم کرده و همچنین گاهی برخی بیماری‌های پوستی که از قبل در فرد وجود داشته‌اند با مصرف داروهای مرتبط با بیماری کرونا تشدید می‌شود.

گاهی اوقات پزشکان برای درمان از کورتون ها برای کنترل بیماری امیکرون استفاده کرده که خود موجب ریزش مو خواهد شد

بیماری‌هایی مانند پسوریازیس (بیماری صدف)، بیماری‌های تاولی خود ایمنی و بسیاری از بیماری های پوستی دیگر گاهی در زمینه ابتلا به کرونا شروع و یا تشدید می‌شوند؛ به طوری که علائم و شکل بروز آنها تغییر می کند؛ البته در بیشتر موارد این تغییرات جای نگرانی ندارند و با مراجعه به متخصص پوست، درمان و کنترل می‌شوند.

ضعف سیستم ایمنی بدن

برخی عوارض پوستی نیز اختصاصا مربوط به خود بیماری کووید۱۹ است و به شکل  تغییراتی در پوست، مو و ناخن افراد بروز پیدا می‌کند. طیف وسیعی از مسائل و مشکلات پوستی را نیز شاهد هستیم که یکی از مهم ترین آنها

نواحی از بدن ما که سلول‌هایی با سرعت تکثیر بالا دارند مانند سلول‌های ریشه مو و ناخن به طور ناگهانی تحت تاثیر قرار می‌گیرند و در دوره‌ای حتی رشدشان متوقف می‌ شود. با عبور از شرایط بیماری، سیستم بدن و سلول‌ها مجددا به حالت عادی باز می‌گردد.

این پدیده به دنبال بیماری‌های تب زا مانند آنفلوآنزا، آبله مرغان و پس از شیمی درمانی، اعمال جراحی سنگین و… هم رخ می‌دهد؛ به طوری که بیمار بعد از حدود یک الی۴ ماه گاهی به طوری ناگهانی دچار ریزش موی شدید می‌شود؛ به شکلی که حتی تا ۲۵ درصد موهای سر درگیر می‌شود و بعد از دوره‌ای ۶ الی ۱۲ ماهه و با رفع مشکلات هیجانی، بهبود می‌یاب

سوء تغذیه

قطعا با شروع بیماری و شرایط آن بدن احتیاج به تامین بیشتر مایحتاج غذایی خود نسبت به شرایط عادی داشته و همین امر ممکن است موجب سوء تغذیه در فرد گردد

پاینکه شخص بتواند تمامی نیاز های خود را با توجه به شرایط بیماری تامیین کند کمی دشوار می شود اما با مصرف غذاهایی حاوی تمامی ویتامین ها از جمله ماهی و سبزیجات و لبنیات می تواند بسیار موثر باشد

نقش ویتامین دی نیز در کنترل این شرایط بسیار مهم دیده شده است . در این میان اقشاری مانند افراد که ضعف ایمنی بدن دارند و یا مادران باردار و کودکان باید بیشتر در مورد تغذیه ملاحظاتی داشته باشند

امیکرون در بارداری می تواند اثرات بسیار نا مطلوبی بر خانمها داشته باشد

آیا ریزش مو بعد کرونا امیکرون دائمی است؟

هرچند که با گسترش واکسیناسیون تاحدودی از بار مشکلات و عوارض مرتبط با بیماری کاسته شده است، اما هنوز هم با چالش‌هایی در این زمینه مواجه هستیم.

در اوایل شیوع بیماری که با شدت بالای آن مواجه بودیم، عوارض پوستی ناشی از بیماری هم بیشتر بود. در ادامه نیز با افزایش آگاهی مردم در این زمینه این مشکلات کاهش یافت هرچند که کاملا برطرف نشد.

وقتی علت ریزش موهای شما به دلیل تب، بیماری یا استرس باشد و ماردی که در بالا به ان اشاره کردیم باشد موها به خودی خود به حالت عادی باز می گردند.

فقط باید به آن زمان بدهید و همانطور که موهای شما دوباره رشد می کند، متوجه موهای کوتاهی می شوید که همگی با خط موی شما طولشان یکسان است. اکثر مردم می بینند که موهایشان ظرف شش تا نه ماه پری طبیعی خود را به دست می آورند.

همان‌طور که گفتیم ریزش مو بعد از کرونا از نوع ریزش TE است. این ریزش از انواع ریزش‌های موقتی مو بوده و پس 6 تا 9 ماه برطرف می‌شود.

درصورتی‌که شخص پس از بهبودی به موهای خود برسد و با استفاده از روش‌های تقویتی ریشه و ساقه موها را تقویت کند، ریزش موها در زمان کوتاه‌تری متوقف می‌شود و رشد آن‌ها نیز پس از مدتی دوباره آغاز خواهد شد.

اگر مشکوک هستید که ریزش موی شما ناشی از چیزی بیش از تلوژن افلوویوم ناشی از استرس یا تب است، با یک متخصص ریزش مو، یک متخصص پوست صحبت کنید. می توانید یکی را در پیدا کردن یک متخصص پوست پیدا کنید

ریزش مو امیکرون کرونا

درمان ریزش مو کوید 19 در خانه

شما می توانید با رعایت کردن مواردی بسیار ساده در خانه از آسیب های پوستی و مو بعد از امیکرون رهایی یابید بنابر این پیشنهاد می شود که در درجه ابتدایی بر روی رژیم غذایی خود و سبک زندگی کمی تغییراتی حاصل کنید

قبل تر در مقاله ای به درمان خانگی امیکرون پرداختیم که پیشنهاد می کنیم آن را مطالعه کنید

مصرف ویتامین D یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی برای رشد موها و حفظ استحکام و زیبایی آن‌ها است نور خورشید منبعی غنی از ویتامین D بوده و همچنین در خوراکی هایی شامل ماهی، قارچ، غلات، آب‌پرتقال و شیر کم‌چرب نیز یافت می شود.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند باعث حفظ سلامت مو و پوست و همینطور سیستم ایمنی بدن خود شما شود شود.

کراتین نیز به عنوان اصلی‌ترین ماده سازنده مو که نوعی پروتئین است نقش مهمی در این درمان دارد.

آمینواسیدهای تشکیل‌دهنده این پروتئین می‌توانند تاثیر زیادی در سلامت موها و رشد آن‌ها داشته باشند. معمولا بدن قادر به ساخت این آمینواسیدها نیست و شخص باید از طریق مواد غذایی آن‌ها را به دست آورد.

کلم بروکلی، شیر، مرغ، جوانه گندم، سفیده تخم‌مرغ و سبزیجات دارای برگ سبز از منابع غنی پروتئین‌ها هستند که می‌توانند آمینواسیدهای مفید برای موها را به آن‌ها برسانند. مصرف این مواد غذایی باعث تقویت موها شده و از شدت ریزش موها پس از کرونا می‌کاهد.

توصیه هایی برای مراقبت از پوست در زمان پاندمی کرونا

The relationship between hair loss and covid 19 virus

بهتر است از ماسکی استفاده کنیم که الیاف مصنوعی کمتری داشته باشد یا اینکه زیر ماسک اصلی از ماسک پارچه‌ای با الیاف طبیعی استفاده کنیم که تماس پوست با ماسک نیز به حداقل برسد.

در برخی موارد حتی ممکن است افراد به کش یا فلز به کار رفته بر قسمت بینی ماسک هم حساسیت نشان دهند که در صورت شدت گرفتن عوارض باید متخصص پوست ورود کرده و اقدامات درمانی آغاز شود.

حتی با یک پماد ساده وازلین می‌توان پوست را متناسب با نیازش چرب کرد. لازم است به ازای هربار شست‌وشو و استحمام، پوست خشک را چرب کنیم.

تاکید می‌کنیم برای خشک کردن دست و مو از سشوآر و خشک‌کن‌های برقی استفاده نکنیم چراکه معمولا باعث از بین رفتن رطوبت و خشکی پوست می‌شوند. بهترین روش خشک کردن پوست با کمک حوله‌ است.

از سوی دیگر به کار بردن از دستکش مناسب حین انجام کارهای خانه نیز اهمیت دارد.

استفاده از مواد مغذی و دور کردن استرس اضطراب و کمک گرفتن از دمنوش های آرامشبخش برای اینکه خود را از نگرانی ها دور کنید می تواند در ریزش مو در کرونا و امیکرون بسیار موثر باشد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا